Verspreiden van uw Advertenties

Advertenties verpreidenAffiliate marketing
Een goede manier om gemakkelijk advertenties en reclame materiaal te verspreiden via het internet is via een Affiliate Programma. D.m.v Affiliate marketing kunt u ervoor zorgen dat andere websites uw product of dienst zullen aanbieden. Hoe dit werkt en wat komt er bij kijken wordt u in dit artikel beschreven.

Om te beginnen zijn er 3 partijen in de Affiliate Marketing:

  1. Het Affiliate Programma (Een website (bedrijf zoals Tradetracker, Tradedoubler, Affilinet en Daisycon) dat het mogelijk maakt om advertenties en reclame materiaal te verspreiden op het internet door middel van publishers. Tevens maakt het Affiliate Programma een code aan in het reclame materiaal dat het mogelijk maakt om na te gaan aan wie de adverteerders de verkoop te danken hebben.)
  2. De adverteerders (Verkopers die hun reclame materiaal en advertenties verspreiden via een Affiliate Programma)
  3. De Publishers (Degene die geld willen verdienen door middel van het plaatsen van reclames en advertenties van derden

U bent in dit geval de adverteerder die door middel van een Affiliate Programma uw advertenties en reclame materiaal gaat verspreiden op het internet. Het Affiliate Programma trekt Publishers aan die voor uw reclames en advertenties gaan verspreiden. Zo kan het zijn dat er binnen “no-time” een groot aantal reclames en advertenties van u verspreid staan over het internet.

“Win-Win-Win” situatie
Het grote voordeel aan Affiliate Marketing is dat het hier gaat om een “win-win-win” situatie waarbij alle 3 de partijen er baat bij hebben dat uw product of dienst regelmatig verkocht zal worden.

Het aantrekkelijk maken voor publishers om uw product of dienst aan te bieden
Publishers willen graag geld verdienen door middel van het plaatsen van advertenties van de adverteerders. Wanneer u een interessant percentage of bedrag biedt per verkoop, zullen deze publishers erg hun best doen om zoveel verkopen te creëren. Hoe aantrekkelijker het is voor de publishers om uw product of dienst te promoten, hoe vaker u geplaatst zult worden. Zorg voor goed reclame materiaal (goed uitziende banners in verschillende kleuren en formaten etc.) zodat publishers uw product eenvoudig en effectief aan kunnen bieden op hun websites.

Hoe verdienen de publishers hieraan?
U kunt kiezen tussen een aantal opties van uitbetalingen, zoals (no cure no pay) een vast bedrag of percentage per daadwerkelijke verkoop (die door de publisher tot stand gebracht is) of het geven van een X bedrag per keer dat uw advertentie wordt aangeklikt. Door middel van de html code die het Affiliate Programma in uw reclame materiaal verwerkt, kunt u direct bijhouden hoe vaak er bijvoorbeeld op uw advertentie is geklikt, door welke websites deze kliks gegenereerd zijn en hoeveel u deze publishers dient te betalen.

Enkelel Affiliate Progamma’s zijn:
Tradedoubler*Aanbevolen
TradeTracker
M4N
Paypro (laagdrempelig)