Webshop op maat in met WooCommerce in WordPress

WooCommerce is een gratis plugin die WordPress websites transformeert in aanpasbare e-commerce winkels. De plugin werd voor het eerst uitgebracht in 2011 door WooThemes, een WordPress thema-ontwikkelingsbureau met wortels in Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika, en werd later overgenomen door Automattic, de makers van WordPress.com en Jetpack. Het is de ideale plugin voor bedrijven die een website laten maken.

WooCommerce is gemaakt voor WordPress

WooCommerce werd speciaal ontwikkeld om een webshop in WordPress te maken – de meest populaire blogging/website software ter wereld. WordPress drijft iets meer dan 30% van alle websites aan. WordPress is een open source platform: dat betekent dat de code open en gratis is voor iedereen om te gebruiken en dat je alle rechten behoudt op alles wat je ermee publiceert, in tegenstelling tot gesloten platformen die je gegevens controleren. Een webshop laten maken doe je dus best met de ideale mix van WordPress en WooCommerce.

WooCommerce behoudt veel van de functies die centraal staan in de standaard WordPress ervaring, maar voegt e-commerce mogelijkheden, configuratie en maatwerk toe. Als je WordPress in het verleden hebt gebruikt, misschien om een blog te beginnen of je bedrijf te etaleren, zal WooCommerce er vertrouwd uitzien en aanvoelen.

Er is een gemeenschap van WordPress en WooCommerce gebruikers en ontwikkelaars in zowat elke uithoek van de wereld, van nieuwe gebruikers tot zeer ervaren “evangelisten” tot WooExperts.

WooCommerce loste eCommerce op voor WordPress

WordPress biedt uitstekend inhoudsbeheer, een van de vroege aantrekkingskrachten voor bloggers en schrijvers. Het slaat inhoud op, inclusief afbeeldingen, die site-eigenaren als hun eigen inhoud onderhouden. Veel WooCommerce ontwikkelaars noemen het gemak van winkelbeheer voor klanten als een unieke onderscheidende factor. Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van WooCommerce ten opzichte van andere e-commerce platforms is de nauwe integratie met WordPress, wat betekent dat je wereldklasse e-commerce plus inhoud krijgt. De perfecte webshop in WordPress dus. Zodra je in WooCommerce stapt, is het gemakkelijk om te vergeten dat het een plugin is en niet gewoon een onderdeel van WordPress.

Open Source e-commerce: Een win-win voor bedrijven en ontwikkelaars

WooCommerce was een game-changer in de eCommerce wereld. Net als het WordPress platform, is WooCommerce gratis en open source, wat betekent dat iedereen het kan aanpassen of er add-ons voor kan bouwen. Hoewel het technisch gezien een plugin is voor bedrijven die een webshop laten maken, met basisfuncties zoals betalingen ingebouwd, laat WooCommerce toe om andere plugins toe te voegen – extensies genoemd, om ze te onderscheiden van WordPress plugins – om specifieke functionaliteit en functies toe te voegen.

Al met al biedt WooCommerce de kracht van een zeer schaalbaar digitaal platform voor eCommerce gekoppeld aan de reputatie en betrouwbaarheid van WordPress.