Wat zijn NFC visitekaartjes en hoe werkt het?

Visitekaartjes voor je bedrijf vormen een eerste indruk bij de klant of zakenpartner en zijn dus vanzelfsprekend zeer belangrijk. Je wisselt gegevens uit, men krijgt een impressie van jouw bedrijf en natuurlijk vind je er alle belangrijke contactgegevens op terug. Met de komst echter van NFC business cards raken de gewone visitekaartjes -hoe modern ook tegenwoordig- uit de gradatie. Een NFC business card wisselt namelijk automatisch je gegevens uit. Helemaal van nu dus. Hoe werkt een NFC business card?

Zo werkt een NFC business card

NFC-visitekaartjes maken gebruik van NFC-technologie om informatie uit te wisselen tussen apparaten, meestal een smartphone en het NFC-ingeschakelde visitekaartje. Dat gaat als volgt:

  • NFC-technologie: NFC is een draadloze communicatietechnologie voor korte afstanden waarmee apparaten kunnen communiceren wanneer ze dicht bij elkaar worden gebracht (meestal binnen enkele centimeters). NFC is gebaseerd op Radio Frequency Identification (RFID) -technologie en werkt op frequenties van 13,56 MHz.
  • NFC-tags: NFC-visitekaartjes hebben een ingebedde NFC-tag, dit is een kleine chip die gegevens bevat. Deze chip kan worden geprogrammeerd om specifieke soorten informatie op te slaan, zoals contactgegevens, bedrijfswebsite adressen (url’s), je social media kanalen en dergelijke.
  • Lezen & schrijven: NFC kent zowel een lees- als schrijfmodus. Wanneer een smartphone (of een ander NFC-ingeschakeld apparaat) dicht bij een NFC-tag op een visitekaartje wordt gebracht, gaat de NFC-tag over naar de leesmodus en stuurt de opgeslagen informatie uit. Omgekeerd, als de NFC-tag schrijfbaar is, kan deze naar de schrijfmodus gaan om nieuwe gegevens van de smartphone te ontvangen.
  • Connecten: Om de communicatie te starten, moet een gebruiker met een NFC-ingeschakelde smartphone hun apparaat dicht bij het NFC-visitekaartje brengen. Dit wordt vaak gedaan door de smartphone tegen het visitekaartje te tikken of ze dicht bij elkaar te houden. De NFC-technologie legt een verbinding en de gegevens die op de NFC-tag zijn opgeslagen, worden overgedragen.
  • Programmeren en aanpassen: De gegevens die op de NFC-tag zijn opgeslagen, kunnen worden geprogrammeerd en aangepast naar de wens van de gebruiker.

NFC business cards vormen dé manier om snel, eigentijds en uiterst effectief informatie uit te wisselen. Als bedrijf wil en kun je niet zonder meer ten tonele verschijnen. Meer weten? Bezoek daarvoor Taptoconnect.nl, een toonaangevende partij op gebied van NFC Business Cards.