Waarom WordPress voor betere zoekresultaten?

wordpressWordPress is een CMS (Content Management Systeem) dat gebaseerd is op een structuur die goede resultaten in de zoekmachines levert. Zo is één van de SEO elementen ook de structuur van de website. Daarnaast is WordPress erg toegankelijk betreft het gebruik van bepaalde zoekmachine optimalisatie plug-ins.

WordPress biedt onder andere:

Permalinks

De permalinks optie in WordPress zorgt ervoor dat uw URLs bestaan uit de juiste zoekwoorden. Zo kunt u instellen dat uw URL bestaat uit het domeinnaam, een categorie en vervolgens een artikel. Een voorbeeld hiervan is www.marketingcollege.nl/artikel-marketing. Op deze manier weten de zoekmachines al waar de pagina’s over gaan.

Gebruiken van H1, H2, H3 en H4 tags

Normaliter dient u zelf uw H’s aan te geven. Echter geeft WordPress, na juist ingesteld, automatisch de titel van de pagina of post een H1 tag. De titel is dus al aangegeven en gebruik daarom de H1 niet meer in uw content op deze pagina. Gebruik de H2 als kop boven aan de pagina. Hier kunt u een inleidende zin of keywords invullen. Neem ook maar één keer de H2 op in uw pagina’s. Gebruik de H3 als subtitels per alinea en de H4 als belangrijke woorden in de content. De H3 en H4 mogen beide vaker in de content voorkomen.

De H1, H2, H3 en H4 geven duidelijk de hoofdonderwerpen aan de zoekmachines door en dragen sterk bij aan de optimalisatie van uw pagina’s.

Content verwerken in WordPress

Zoals u wel al bekend zal zijn, de content (teksten en beeldmaterialen) is één van de hoofdelementen uit de SEO. Zorg er altijd voor dat uw content geschreven is voor uw bezoekers en voorzie deze daarom ook van goede informatie. Hier wordt uw content namelijk op beoordeeld door de zoekmachines. Daarnaast moet er een bepaalde verhouding tussen uw zoekwoorden zijn.

WordPress geeft u alle opties om uw content op de juiste manier te verwerken. Zo kunt u zowel in HTML als VIRTUAL modes werken.

SEO Plug-ins

Er zijn diverse SEO plug-ins verkrijgbaar voor WordPress. Deze maken het mogelijk om bijvoorbeeld meta omschrijvingen en tags aan te geven. Probeer een SEO plug-in zo min mogelijk automatisch te werken en vul altijd zelf uw meta informatie in voor een beter resultaat.

Handige plug-ins

Er zijn een aantal handige plug-ins die uw optimalisatie verder ondersteunen en een hoop werk uit handen nemen. Zo is er een plug-in die uw ‘dode links’ aangeeft en zijn er plug-ins te vinden die gerelateerde pagina’s op uw websites onder aan een pagina of post aangeeft.

Beeldmateriaal

Via WordPress kunt u gemakkelijk een omschrijving en een titel mee geven aan uw beeldmateriaal. Op deze manier wordt uw tekst versterkt door afbeeldingen en levert dit bij aan de optimalisatie van uw website.

Conclusie: Gebruikt u nog geen WordPress als CMS? Schakel dan snel over en profiteer van de vele mogelijkheden die uw website zullen optimaliseren.

Auteur: Arthur Samson | Website: www.optiprofs.nl