WordPress beveiligen tegen hackers

diensten-wordpress-beveiligenWordPress is de afgelopen jaren populair geworden bij ondernemers, ontwerpbureau’s en zelfs bij bedrijven waar miljoenen verdiend worden. Ze laten een ontwerp maken, zetten een marketing team op om de website te vullen en laten dan alles met WordPress online plaatsen. Omdat WordPress door zoveel grote bedrijven gebruikt wordt is het ook een interessant doelwit geworden voor hackers. Hackers kunnen WordPress namelijk gratis downloaden en testen op lekken, ze kunnen zo hun eigen script op maat schrijven wat inbreekt op de website met alle mogelijke gevolgen van dien. Het is erg belangrijk om je WordPress website te beveiligen!

Wat kan er gebeuren als een hacker je website hackt?

Bij 80% van de hacks gaat het om een spam script die ervoor zorgt dat je website e-mails gaat versturen met jouw domeinnaam. Het script probeert dan zoveel mogelijk mails te sturen en zo hun producten aan te bieden aan grote groepen mensen. 10% van de hackers is het erom te doen om bekend te worden of gewoon een “stoere” streek uit te halen en dan zal je website zijn logo gaan vertonen. De overige 10% helpt je website om zeep en zorgt simpelweg dat je website het helemaal niet meer doet.

Als je website eenmaal gehackt is..

Als je WordPress website eenmaal gehackt is kom je er helaas niet zo makkelijk meer vanaf. Als een plugin, thema of je WordPress lek is heeft de hacker of een script vaak een “backdoor” in 1 van de honderden bestanden gezet. (Een backdoor is even simpel vertaald een achterdeurtje die WordPress open zet door middel van een admin gebruiker, door het versturen van FTP gegevens of door middel van een bepaalde url string die toegang verschaft tot de database.)

Wat kan ik doen om mijn WordPress website te beschermen?

Ik heb enkele simpele stappen voor je die je zelf kunt doen om je WordPress website veiliger te maken. Let op, er zijn nog veel meer lekken die gedicht moeten worden maar met deze stappen kom je een heel eind.

  1. Verander je admin username. Admin is heel standaard en bekend bij iedere hacker en script
  2. Update je WordPress en Themes en Plugins
  3. Download geen illegale betaalde plugins
  4. Verwijder plugins die je niet gebruikt
  5. Zet een beveiligings plugin in zoals WordFence of Ithemes Security

Ik wil een professional die mijn WordPress website beveiligd!

Ik ben Mathieu van WPbeveiligen.nl
Ik werk sinds 2007 met WordPress en ben al jaren actief als programmeur-vormgever.
De ervaring die ik heb opgebouwd heb ik in 2010 gebruikt om full-time WordPress beveiliger te worden.

Wil je jouw WordPress website laten beveiligen?

Bezoek dan mijn website en neem direct contact op. Ook als je website al gehackt is zorg ik ervoor dat je website weer zo goed als nieuw wordt en goed beveiligd is. Hier geef ik ook garantie op! WPbeveiligen.nl